12 de nov. 2008

Un dia cantellut...

Si he tingut dies rodons, avui no ha estat un d`ells...
Tenia planejat aixecar-me d`hora per a anar a Tsukiji, per despres agafar el bus aquatic pel riu Sumida fins a Asakusa, per passejar al parc Sumida i despres passar per les botiguetes del Nakamise d`Asakusa Kannon.
Pero no se que carall vaig fer, que no m`ha sonat i m`he despertat mes tard que cap dia... TnT
Aixi que he passat d`anar a la subhasta del peix i he anat directament al temple d`Asakusa. Pel cami he passat per Kappa dori, un carrer que en vora 800 metres hi ha mes de 100 botigues de coses de cuina i restauracio.
Qui es vulgui montar un restaurant hauria de passar per alli. Hi ha de tot, des de plats de totes les menes: de paper, plastic, fusta, ceramica nacional i d`importacio; a taules, cartells de menu, lavabo, ofertes, etc; coverts i palets, olles, paelles, coladors, batedores,...
Pero el que mes crida l`atencio son els plats de plastic (abans es veu que eren de cera) que simulen plats cuinats de tota mena que els restaurants posen a l`aparador per a mostrar els plats que fan.
Des de bols d`arros, udon, soba; passant per verduretes i tempures, postres de tota mena imaginable, sushi, a peixos que semblen frescos, pizzes i ous ferrats.
He vist un quart de tonyina vermella que feia vora 80 cm. Tamany real!
I tot amb una pinta tan bona i autentica que hi clavaries queixalada!
Pero... els preus tambe son autentics...
Un niguirizushi (gust a triar ;p) pel modic preu de 1800 iens.
Prefereixo anar a la barra giratoria i pel mateix preu menjarme`n de 10 a 15.

Despres, a Asakusa m`he trobat que hi feien un matsuri!
Recreant els matsuri d`abans. Amb paradetes de jocs com el tir amb arc, teatres i circ ambulant, paradetes de menjar, artesans, etc.
Fins i tot, si volies, podies pagar amb una moneda que havies de cambiar abans que simulava l`antiga.
Just quan anava a dinar en una paradeta, s`ha posat a ploure.
Sort que la paradeta estava coberta i amb tendals als costats que paraven el vent.
Quan he acabat, he anat a visitar una part del recinte del temple que no vaig veure l`altra vegada. Mes que res perque no estava obert. Feia, si no entes malament, 33 anys que no s`obria al public.
Dintre, hi havia una mostra de pintura i escultura, la majoria del segle XIX. I a la part de fora, el jardi amb un estany.

Com que per a fer el passeig pel Sumida, tant pel parc com pel riu, es feia una mica pesat plovent, he acabat de donar el tomb per la Nakamise, que esta coberta, i he tornat cap a l`hotel, a escriure les postaletes que he promes i a veure una mica de tele.
I apa! Llavors ha sortit el matsuri que he visitat a Asakusa!
No he sortit per la "terebi"... Llastima.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Holes bonica!!!
per ser que dius que ha estat un dia "cantellut" deunidó del que has fet...
sembla que tot et va prou be, aprofita-ho per aqui tb anem rutllant...
Muxus de part de tots