20 de nov. 2008

Seguint en Hikaru Genji

Avui he anat a Uji.
Es a prop d'Inari, a la mateixa linea de tren.
Si heu tingut mai una moneda de 10 iens als dits, hi haureu vist un edifici, es el Byoudouin.
L'edifici central, la Sala del Fenix, esta coronat per una parella d'aus fenix, i com anecdota, es l'unic edifici del recinte que no s'ha cremat.
Pero el que porta mes gent a visitar Uji es la relacio que te amb el Genji Monogatari.
Molts dels pavellons del Byoudouin han desaparegut, pero hom es pot fer una idea d'aquella epoca daurada a traves d'aquesta gran obra literaria escrita a principis del s.XI.
Els capitols finals estan ambientats aqui,lloc que la autora, Shikibu Murasaki, coneixia molt be.
Va servir com a dama a la filla del conseller Michinaga Fujiwara, que va prendre posesio de la casa de camp que despres designaria com a santuari d'Amida el que es avui aquest recinte.
Hi han un parell de rutes marcades que passen per llocs que surten al llibre, tambe pel museu que parla d'aquesta historia d'amor i solitud humana.
Un dels llocs marcats es Patrimoni de la Humanitat.
No es molt impressionant, sino que es mes important per la influencia cultural que arquitectonica. Doncs es un santuari petit amb un parell d'annexes encara mes petits...
Uji tambe es coneix per la pesca amb cormorans. Pero nomes ho fan al bon temps.
Els lliguen un cordill a la part inferior del coll, que no els deixa engolir els peixos grans, pero si els petits i sobretot respirar.
Amb llums atrauen els bancs de peixos i llavors els ocells es llancen a menjar.
que no es poden engolir el peix, aquest es pot treure del ganyot de l'animal, que torna a llancar-se al riu a per mes peix.
Aixo es pot veure des de les ribes del riu Ujigawa i des d'un parell d'illots que hi ha al mig. Als quals es pot arribar amb ponts.
Jo no he vist la pesca, pero si els cormorans. Que els han dutxat a raig de manguera en una gabia que hi ha en una de les illes i que despres han deixat que se les campessin al riu.
Mentre dinava he vist com tambe ho feien cormorans i garces.