4 de nov. 2008

Segur que soc al Japo?

Bones!
Aquesta tarda he dubtat que fos al Japo...
Mes que res, perque he anat a Inuyama, per visitar el Meiji Mura. Una mena de parc tematic, on hi han recollit edificis de l`Era Meiji (1868-1912).
No son reproduccions (en tinc els meus dubtes), sino que s`han portat aqui des de tots els racons del Japo, fins i tot d`altres parts del mon. Com Hawaii i Brasil, on l`emigracio japonesa va ser molt nombrosa.
En aquella epoca va ser l`obertura del Japo a Occident, i l`arquitectura en va rebre moltes influencies... Tantes, que hi ha hagut molts moments que creia estar a Europa o als Estats Units...
Sino perque els guies son en japones, a no ser que en trobis algun que et parli en angles. Pero entendre`l es un altre tema.
Fins i tot hi havia un grup d`alemanys que portaven una traductora.
I a la sortida, un dels vigilants m`ha dit "adios"
Ein? Pero si jo en cap moment he obert la boca per dir d`on soc ni he dit res en cap idioma que no fos en japones o angles... Casualitat? Volia provar sort? He passat amb un "Sayounara" i m`he quedat tan ample.

A Inuyama, a part del Meiji Mura que esta a 20 minuts en bus, hi ha el castell.
Que es forca petit, i a no ser per les vistes que hi ha des del donjon (el que a occident seria la torre del homenatge), i que es l`unic castell de propietat privada, no te res d`especial.
Amb la mateixa entrada, pots anar a dos petits museus al peu del turo del castell.
El local, amb eines, armadures, etc. Pero el que crec que es mes interessant son les carrosses Yatai, que s`assemblen als Mikoshi d`ahir, pero mooooolt mes grans i amb rodes (dubto que el pogues arrossegar algu...)
Tambe es pot visitar el museu de titelles karakuri, que es mouen mitjancant politges i engranatges tal com si persones fossin. Aixo si, necessiten de 2 a 8 persones per a aconseguir tal grau de movilitat, estirant des de sota les cordes que mouen cap, tors, extremitats, fins i tot dits!
Al devant de l`estacio, just a la placa on s`agafa el bus cap a Meiji Mura, hi ha un
rellotge montat a sobre una mena de Yatai, amb marionetes com les karakuri, que a les hores en punt es mouen, tocant musica.
No ho he pogut fotografiar, ja que estava dalt del bus en el moment que ha sonat i hi havia arbres que m`ho tapaven.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Holes bonica,
per la teva informació sapigues que cada dia visitem el teu blog per estar al corrent de les teves correries...
Gaudeix a tope!!!
Molts petonetsssss!!!

Turris ha dit...

Aixi m`agrada!
(^^)