15 de des. 2009

#TLQM La nit dels Cogombres!

Fa dies que no dono senyals de vida per aquí, però d'avui no passa! (^^;)

D'un temps ençà, unes sigles estan prenent força.
A través de blocs, twitter, wave, facebook i altres mitjans, un concepte ha revolucionat la blogosfera!
Es tracta de TLQM (Todo lo que mola)
En català no quedaria tan bé... Tot el que fa patxoca... TEQFP?... WTF! (><) OMG! XD Aquesta frase té els seus orígens amb Pepino (AKA Ale, karawapo, Alejandro... pepinismo.net) i difosa per El Capitán (AKA Urías, Oriol... laarcadiadeurias.net) en una entrevista al primer, que podríeu veure aquí si els de youtube no fossin tan torracollons amb els drets d'autor pels fragments musicals que puguis usar al muntatge del vídeo... La política de Youtube=TLQJ (Todo lo que jode)
Bé... La frase (mode reverberació: ON) "todo lo que molaaaa!" (mode reverberació: OFF) definia en un inici la "mercaderia" que es pot trobar a les tendes de carretera que van visitar l'Ale i Urías a Fukuoka. Des de manga, passant per consoles, marxandatge, a tota mena d'artilugis i andròmines usades.
Però després d'això s'ha anat usant per a definir totes les frikades que "molen", la gran majoria relacionades amb Japó.
Per a crear entrades i ressenyes simultànies de còmics i anime a 4 i 6 mans!
Acabant donant nom a una trobada simultània de bloggers i twitters a Barcelona i Madrid el passat 10 de desembre, la "Cumbre Nexo Japón #TLQM" que es va enfilar per twitter i perfilar per wave.
On hi van assistir, entre d'altres, els ja esmentats Ale i Urías, Marc Bernabé (a qui dec, en part, el meu interès pel japonès), Roger de ComerJaponés.com (el blog del qual acabo de visitar fa una estona i ja tinc l'estomac rugint com un desesperat!), Madam Beus, Getres (dissenyador web sense bloc. En casa de herrero...)
M'hagués agradat molt assistir-hi, però els meus horaris laborals són una merda, diguem-ho clar!, i em va ser impossible.
Però no acaba aquí, després de la trobada-cimera-kdd-fiestuqui-gambiterada vénen més cosetes!
Continuen les ressenyes a múltiples mans (si continua afegint-se gent, semblarà una ressenya de la deessa Kannon ) i la setmana Nexo #TLQM amb el Tokusatsu com a tema principal, amb Godzilla i Ultraman ressenyats ja per ElCapitán, Marc Bernabé (l'arqueòleg del Manga), PublicidadJapón i amb possibles futures col·laboracions de Pepino i ComerJaponés.

I la traca final, o millor dit la mascletá!
Un "peaxo" concert que tindrà lloc el proper 22 de desembre a la Sala BeCool (bicul) de Barcelona.

Pepino en concert!

Això si que no m'ho perdo!
Serà el primer concert chiptune que veig. I té tota la pinta de ser una passada!

On és la sala BeCool

Mostra un mapa més gran
Més info a Pepinismo.net i a la plana de BeCool

2 comentaris:

El Capitán ha dit...

Jo tampoc m'ho perdo per res del món (i menys si després els protagonistes de la nit acaben dormint a casa meva xD). Moltes, moltíssimes gràcies per difondre la paraula del TLQM. Que jo crec que sí que es pot traduïr al català com a TOT LO QUE MOLA (el "lo" està acceptat com a lleidetà) xD I de fet tinc un amic que ja m'ha demanat la samarreta en versió catalana ^_^

Verónica ha dit...

Uuuuh, si no fos per tu no m'enteraria d'aquestes coses :)
Maca! et vaig enviar un mail, el vas rebre?
Molts petons!